Afgrænsning af institutioner og ansatte.

Det offentlige lønsystem som er kilden til opgørelsen omfatter i princippet alle de offentlige institutioners løndata. Der er dog enkelte offentlige institutioner, og enkelte selskabslignende enheder der ikke er med.

 

En sammenligning med statistikken for offentlige finanser, kan således kun ske for sektorerne Selvstyret og kommunerne. I publikationen er der således ikke medtaget ansatte i Staten, andre offentlige selskabslignende enheder eller selvejende institutioner.

 

I den overordnede sektor for offentlige forvaltning og service vil der kun blive lavet en opgørelse for sektorerne Selvstyret og kommunerne, hvilket i princippet sker efter samme afgrænsning som i statistikken for offentlige finanser. Nedenfor følger en tabel med de institutioner, der ikke indgår i opgørelsen.

 

Institutioner der mangler eller ikke er med i opgørelsen.

Institutioner der mangler i opgørelsen

Institutioner der ikke er med i opgørelsen

Inatsisartuts Bureau

Ombudsmandsinstitutionen

 

Offentligt ansatte i udlandet

Offentlige selskabslignende enheder

(Asiaq, KNR, Mittarfeqarfiit og Nukissiorfiit)

Statsansatte generelt (inkl. timelønnede)

(Arktisk kommando, Kriminalforsorgen i Grønland, Politiet, Retten i Grønland, Rigsombudsmanden, og lignende institutioner)

Selvejende institutioner (Selvstyre/kommunalt støttede)

Selvstyre-ejede aktieselskaber

 

Afgrænsningen af statistik for offentligt ansatte.

·       Tidsopgørelsen anvender den tidsperiode, hvori der er optjent løn i modsætning til en opgørelse efter udbetalingstid af løn.

·       Der er ikke medtaget selvejede institutioner (Offentligt støttede institutioner).

·       Der er ikke medtaget offentligt ansatte udenfor Grønland, og der er ikke medtaget ansatte i den danske stat.

·       Andre offentlige overførsler end dem der stammer fra løn/vederlag er ikke medtaget. (dvs. pension o.l. indgår ikke )

·       Vederlag og honorarer er ikke medtaget, hvis det ikke er tilknyttet en ansættelse med en månedsløn eller timeløn. (dvs. engangstillæg, bestyrelseshonorar, brandkorpsvederlag, kommunalbestyrelses vederlag, eftervederlag o.l. indgår ikke)

·       Vederlag til politikere er ikke anset for at være aflønning af aftalte timer. Politikere indgår derfor kun i det omfang, at de har aflønning fra andet arbejde i det offentlige og kun for disse timer.

·       Ansatte med mindre end 1. times arbejde er ikke medtaget. Tilsvarende er ansatte med mindre end 1 kr. i udbetalt løn ikke medtaget.

·       Der er ikke medtaget ansatte, der arbejder som selvstændige, og som derfor har modtaget betaling for udførte tjenesteydelser, hvilket for eksempel kan være freelance tolkeopgaver.